Amerika'nın Video Oyunu 'America’s Army' 20 Yıl Sonra Kapatılıyor




 Amerika Birleşik Devletleri hükümeti tarafından bir işe alım aracı olarak kullanılan bir oyun olan America's Army: Proving Grounds , 20 yıldır çeşitli iterasyonlarla var olduktan sonra 5 Mart'ta sunucularını kapatıyor. Bu tarihten sonra oyun Steam'de listeden çıkarılacak ve PSN mağazasından kaldırılacaktır. Çevrimdışı eşleşmeler ve özel sunucular çalışacak , ancak oyun artık istatistikleri izlemeyecek veya çevrimiçi eşleşmeler sağlamayacak.

20 yıldır oyuncular Counter-Strike -esque oyununu PC'lerde ve konsollarda ücretsiz olarak indirip oynayabiliyor . Başka hiç kimsenin işe almak için video oyunları kullanmadığı bir işe alım aracıydı, yaygın hale gelmeden çok önce ücretsiz bir oyun ve ABD Ordusunun yeni nesil Amerikalılara ulaşma girişimiydi.

“Oynaması ücretsiz America's Army PC Game, ABD hükümeti tarafından stratejik iletişim ve işe alım için bir platform olarak oyun teknolojisinin ilk büyük ölçekli kullanımını ve oyun teknolojisinin ABD Ordusu'nun askere alınmasını desteklemek için ilk kullanımını temsil ediyordu”. Oyunun kapatıldığını duyuran forum gönderisi dedi. 

“Üç ana başlık ve 20 milyondan fazla AA oyuncusu sonrasında dizinin orijinal amacı devam etti. Yalnızca AA:PG'de 30 milyondan fazla hedef tamamlandı, 180 milyon başarılı görev tamamlandı, 250 milyon takım arkadaşına yardım edildi ve daha birçok oyun içi başarı elde edildi."

1999'da, ABD Ordusu'ndaki bir işe alım açığından sonra, Albay Casey Wardynski'nin bir fikri vardı. Çocuklar sürekli video oyunları oynuyorlardı. Onlarla bulundukları yerde buluşup Amerikan askeri değerlerini yansıtan bir video oyunu tasarlamaya ne dersiniz? Ordu tarafından dahili olarak geliştirilen America's Army , üç yıl sonra 2002'de piyasaya sürüldü.

Vahşi bir başarıydı. 1990'lar boyunca bayrak çektikten sonra, 11 Eylül'den sonra Amerikan ordusuna yönelik coşku tavan yaptı. Wardynski'nin video oyunu, bu coşkuyu yakalamak için tam doğru zamanda piyasaya çıktı. Askeri kültürü yansıtan bazı ek kurallarla Counter-Strike veya Rainbow Six'e benzer bir birinci şahıs nişancıydı . Örneğin, takım katilleri hücreye gönderildi. En önemlisi ücretsizdi.

Kısa bir süre için, Wardynski ana akım haberlerin her yerindeydi. Wardynski 2005'te Washington Post'a verdiği demeçte , "Onlara asker olmanın temelleri hakkında içeriden bir bakış açısı kazandırmak için tasarlandı ve aynı zamanda onlara bunu yapabilecekleri konusunda bir öz yeterlilik duygusu vermek için tasarlandı ." bunu başarabileceklerini görmeleri için. Nasıl görüneceğini düşünmenize gerek yok - nasıl göründüğünü görebilirsiniz." 

Hatta 2007'de bir adamın, bir araba kazasından sonra iki kişiyi kurtarmak için Amerika Ordusu'ndan öğrendiğini söylediği becerileri kullandıktan sonra Fox News'de röportaj yaptı . Bu röportaj, muhtemelen ağda yayınlanan tek olumlu video oyunu kapsamını oluşturdu.

Amerika Ordusu bir dizi yan ürün ve devam filmi gördü. 2013'te piyasaya sürülen America's Army: Proving Grounds , en son ve son ana hat yinelemesiydi. Bir işe alım aracı olarak işe yaradı mı? Bunu ölçmek zor, ancak 2008'de yapılan bir MIT araştırması , “16 ila 24 yaş arasındaki tüm Amerikalıların yüzde 30'unun oyun nedeniyle Ordu hakkında daha olumlu bir izlenime sahip olduğu ve daha da şaşırtıcı bir şekilde, oyunun askerler üzerinde diğerlerinden daha fazla etkisi olduğu sonucuna vardı. Ordu reklamcılığı biçimleri birleştirildi.”

Ancak zaman değişiyor ve Amerika Ordusu 10 yıldır büyük bir sürüm yayınlamadı. Bir zamanlar oyunun kurallarını değiştiren şey (oyunun ücretsiz olması) artık rutin hale geldi. Oyuncular, bir kuruş harcamadan Fortnite veya herhangi bir sayıda başka nişancı oynayabilir . Bu, Pentagon'un oyuncuları terk ettiği anlamına gelmiyor, sadece taktiklerini değiştirdiği anlamına geliyor. 

ABD Ordusu, Deniz Kuvvetleri, Ulusal Muhafızlar ve Hava Kuvvetleri , son birkaç yılda kendi e-spor takımlarını kurdu. Ekipler, Valorant ve Call of Duty'de insanları vururken hizmetteki yaşamla ilgili soruları yanıtlayan aktif görevli askerler ve denizcilerle dolu . Amaç, izleyicilerin hizmet üyeleriyle parasosyal ilişkiler geliştirmesi ve yaşlandıklarında bir kariyer seçimi olarak bize katılmayı düşünmeleri.

Twitch işe alım süreci dolup taşıyor. Bir Donanma flama, resmi bir Donanma yayını sırasında Japonya'daki atom bombalarına ve ırkçı bir hakarete atıfta bulunan yakın arkadaşlarla Aramızda oynadı . Bir Ulusal Muhafız flama resmi bir yayın sırasında beyaz milliyetçi bir sloganı tekrarladı . Rep. Alexandria Ocasio-Cortez (D-NY) , Twitch'in işe alım için kullanılmasını yasaklayan yasayı geçirmeye çalıştı.
Bu tartışmalar sırasında insanlar America's Army oynamaya devam ettiler . Oyuncu tabanı azalmıştı, ancak birkaç bin kişilik özel bir grup sunucuları canlı tuttu. Resmi YouTube sayfası düzenli olarak ayın bir klibini yükledi , ancak her video yalnızca yaklaşık 1.000 görüntüleme aldı. Oyunun yeni bir versiyonunun söylentileri 2018'de görünüşte doğrulandı, ancak hiçbir haber gelmedi. Şimdi, öyle görünüyor ki, Pentagon'un oyun oynamaya ilk adımı bir inilti ile sona eriyor.

Video oyunlarının askerleri savaşa hazırlayabileceği fikri gülünç ve ilk bakışta iğrenç. Ama bu asla Amerikan Ordusunun amacı değildi . Oyunlar atıcıydı, evet, ancak eğitim araçları olarak tasarlanmamışlardı. Video oyunları, oyuncular ve ordu arasında mümkün olduğunca erken bir ilişki kurmakla ilgiliydi. Marka bilinirliğini artırmak ve orduyu gelecekte bir seçenek olacak kadar cazip hale getirmekle ilgiliydi. Orduyu günlük yaşamın bir parçası haline getirmekle ilgiliydi.

20 yıl boyunca Teröre Karşı Savaş zirvedeyken bu strateji işe yaradı. Şimdi, Afganistan'daki savaşın feci şekilde sona ermesinden, polisin militarizasyonundan ve 20 yıllık bitmeyen savaştan sonra, ordunun desteği azalıyor.

Yorumlar